Man omkom i svår olycka

En man omkom och fyra personer skadades när två bilar krockade på riksväg 23 söder om Osby. Olyckan inträffade strax före klockan fem på söndagskvällen.
Östra Göinge • Publicerad 12 januari 2003
De två bilarna totalförstördes i krocken som inträffade på riksväg 23 söder om Osby. I bilarna satt tre vuxna och två barn som samtliga fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad.
De två bilarna totalförstördes i krocken som inträffade på riksväg 23 söder om Osby. I bilarna satt tre vuxna och två barn som samtliga fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad.Foto: 

Personbilarna krockade troligtvis när den ena bilen fick sladd i det hala väglaget och kom över på fel sida av vägen. När räddningstjänsten larmades klockan 16.51 fick de veta att tre personer satt fastklämda i de två bilarna. I en av bilarna fanns också två barn.

Räddningstjänsten i Osby, poliser samt sex ambulanser från Osby, Kristianstad och Hässleholm skickades till platsen. Efter en dryg timmes intensivt räddningsarbete hade passagerarna kunnat lämna bilvraken och samtliga fem fördes med ambulans till centralsjukhuset i Kristianstad. En man, född 1975, dog senare av de skador han fått i krocken. Mannen var hemmahörande i Kristianstad.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten var två andra vuxna allvarligt skadade, medan barnen skadats lindrigt.

Under det första skedet i räddningsarbetet stängdes riksväg 23 mellan Glimåkrakorsningen och Lönsbodakorsningen av helt.

Eva Emmelin

0456-23293

eva.emmelin@kristianstadsbladet.se

Osby
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.