unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Man påträffad död utomhus - polisen utreder det som mord

En man i medelåldern har påträffats död utomhus i Osby kommun. Eftersom omständigheterna ännu är oklara kring dödsfallet jobbar polisen med brottsrubriceringen mord.

Vid 14-tiden på söndagen larmades polisen om den döde mannen som hade påträffats utomhus i Osby kommun.

– Två yngre tjejer hittade en man utomhus och när räddningstjänsten och ambulansen kom till platsen konstaterades att mannen var avliden. Han är identifierad och är i medelåldern, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Enligt polisen ska det inte ha funnits några synliga tecken på yttre våld mot mannen.

– Ärendet är lite oklart. Det finns initiala uppgifter som tyder på att det lutar åt sjukdomsrelaterat dödsfall, men eftersom det inte har fastställts ännu kan vi inte konstatera det. Alltid när det är någon form av oklarhet kring dödsfall rubriceras det som regel som mord. När någon person inte är skjuten, knivhuggen eller annat självklart så måste vi arbeta lite mer för att utreda vad som har hänt, säger Evelina Olsson.

Hon vill inte specificera platsen närmare än att det är i Osby kommun.

– Det verkar i alla fall inte vara något ödsligt område eftersom de unga tjejerna hade anledning att vara där också, säger polisens presstalesperson.

Vid 19.30-tiden var flera polispatruller fortfarande på platsen.

– Vi pratar med personer som finns i närområdet och vi försöker se om det finns en sjukdomshistorik eller liknande som kan förklarar dödsfallet. Förmodligen kommer man att obducera mannen.

Polisen vill i nuläget heller inte ge närmare besked om var den avlidne mannen är hemmahörande.