Annons

Många kom till allmänt möte i Sibbhult

SIBBHULT. Ett 70-tal personer deltog i Sibbhults Aktivitetsgrupps första stora allmänna möte på Tranan i fredags. Kombinationen EU-mat och information om EU-bidrag lockade. –En klar succé, positivt att så många kom, konstaterar Bertil Jönsson, ordförande för föreningen som formellt sett bara funnits sedan oktober ifjol.
Östra Göinge • Publicerad 4 mars 2001

Föreningen har redan ett 50-tal medlemmar.

Under kvällen gavs information om hur föreningar och företag kan söka EU-bidrag för att utveckla sin verksamhet. Stefan Olofsson från EU:s mål 3 kontor i Lund berättade om vilka regler och möjligheter det finns att söka anslag.

Annons

–Pengar kan sökas för att skapa flera arbetstillfällen, men det ska röra sig om nya verksamheter, säger Bertil Jönsson. I skuggan av mul- och klövsjukedebatten lät sig ändå alla väl smaka av buffén med bland annat sydländsk smak och färg som Paul Seugling med elever komponerat.

–De är oerhört duktiga, säger Bertil Jönsson.

På gång inom föreningen är andra frågor som kan främja utvecklingen i byn. Trafiken är en sådan.

–Hur tung trafik ska kunna ta sig till Haki och Scania, förklarar Bertil Jönsson.

Idag är det problematiskt för lastbilar att ta sig fram. Bland annat måste parkeringssituationen ses över. För ett par år sedan genomfördes ett stort trafikprojekt i samhället. Allmänheten var inbjuden att medverka, men få deltog.

–Det är väl så att man kände murar mot myndigheterna, men där kan vi göra en insats. Vi har bara bemötts positivt hittills. Vi har en bred sammansättning och är opolitiska, säger Bertil Jönsson.

Därför kan aktivitetsgruppen blåsa nytt liv i trafikprojektet.

En av effekterna från projektet är att byn fick en smalare genomfartsväg med väl tilltagna trottoarer.

ingalill.bengtsson

@kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons