Annons

Massor av aktiviteter för sportlovslediga barn

Vecka åtta är det dags för sportlov. Precis som vanligt arrangeras ett flertal aktiviteter för barn och ungdomar i kommunen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Östra Göinge • Publicerad 13 februari 2020
Vill du testa att skjuta luftgevär? Knislinge skytteförening och Göinge skyttegille arrangerar prova på-träffar kostnadsfritt under sportlovet.
Vill du testa att skjuta luftgevär? Knislinge skytteförening och Göinge skyttegille arrangerar prova på-träffar kostnadsfritt under sportlovet.Foto: PATRICK SÖRQUIST

Det erbjuds exempelvis skridskoåkning i Glimåkra, prova-på olika idrotter i Knislinge och Hjärsås, bio i Sibbhult, samt bad och teater i Broby. Fritidsgårdarna har öppet i både Sibbhult, Knislinge och Broby.

Östra Göinge kommun fortsätter även med konceptet där Ledstjärnorna i årskurs 3, 5 och 6 planerar, leder och medverkar i aktiviteter i sina respektive byar. På sportlovet är det Knislinges och Brobys tur.

Annons

Den 18 februari blir det ”Öppen sporthall” i Broby sporthall, 09.00-11.00 och ”Badkul” i Broby simhall från 12.00 med aktiviteter i flera olika stationer av och med ungdomar i årskurs 5 och 6 på Prästavångsskolan som är utbildade Ledstjärnor av Skåneidrotten i skolans rörelsesatsning. De kommer hålla i lekar, olika bollsporter, fri lek, pingis och mycket mer – helt kostnadsfritt för barnen.

Fika kan man göra på medhavd matsäck på läktaren och pausa i Pop-up bibblan med en tidning eller spela ett spel.

Den 20 februari blir det ”Öppen sporthall” i Snapphanehallen i Knislinge, 09.00-11.00 och bowling/judo med start 12.00 och 13.00, som Ledstjärnorna på Västerskolans årskurs 3 och Snapphaneskolans årskurs 5 och 6 har planerat och håller i tillsammans med Knislinge budoklubb.

Den som är sugen på att kolla in Fryshuset Östra Göinges nya lokal på Pappersbruksvägen 8 i Broby kan göra detta måndag-fredag 10.00-14.00, där man håller öppet för motorintresserade ungdomar.

Men faktum är att lovveckan tjuvstartar redan lite under fredagen den 14 februari. Då arrangerar Glimma Hockey isdisco för årskurs F-6, 18.00-20.00.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons