Annons

Matchen mot TV-laget lockade rekordpublik

BROBY. Publikrekord på Broby Idrottsplats. När TV Allstars mötte Göinge Classic team var det många som ville vara med och titta. Och även om medelåldern i hemmalaget var markant högre än i TV-laget och det stundtals var sjukstuga i hemmabåset fick ”gubbarna” godkänt. Matchen slutade 5-9.
Östra Göinge • Publicerad 18 juni 2001

Lite lätt duggregn är inget dåligt fotbollsväder. Därför blev det en rolig och spännande eftermiddag då det i lördags var dags för uppvisningsmatch på Broby idrottsplats, mellan TV-laget kallat TV Allstars och ett hopmixat hemmalag bestående av ”gamla” storheter samt några yngre förmågor. Det var TV-laget som tog ledningen och pangade in det första målet gjorde Dick Liedman, AIK, med hjälp artisten Niklas Strömstedt.

Snabb kvitteringen blev det dock från Göinge classic team Ingemar Erlandsson fick fatt på bollen. Sedan lyckade Tommy Ewesson få in 2-1.

Annons

Därefter vände lyckan för hemmalaget. Bo Andersson, Djurgården smällde in 2-2.

Och TV Allstars fick i snabb följd några fina mållägen. Men ”Sladden” som stod i målet lyckades hålla undan.

Sedan var det Thomas Sunesson, MFF, som fick in 2-3. Och det gick inte lång stund förrän det stod 2-4, 2-5 och 2-6.

I slutminuterna innan halvlek fick Magnus Johansson till det och det stod 3-6.

En av anledningarna till att Göinge classic Team hade det lite svårt i början är brist på träning. Ett tag var det mest sjukstuga i hemmabåset. Rolf Sturesson segnade ihop efter ett skott där man befarade att hälsenan gått av. Dessbättre kunde man senare konstatera att det var en bristning i vadmuskeln.

Även Vagn Schnoor haltade till och fick avstå från att lägga straffspark. Dessutom hade ju TV-laget en coach som inte gick av för hackor.

Peter Antoine bjöd på underhållning med entusiasm och stor frenesi lyckades han dirigera TV Allstars genom matchen.

Matchen slutade 5-9. Men hemmalaget hängde inte läpp för det. En rolig eftermiddag värd att göras om, tyckte såväl spelare som publik.

Runt 1000 personer hade hittat till Broby idrottsplats.

marie.louise.lindell@kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons