Mc-klubben lagade mat över stormkök
Kombinationen mc-klubb och mat för finsmakare är kanske inte den man tänker på i första hand. Men när det gäller MCK Snapphanen är den hur naturlig som helst.
De är inne på nionde träffen där de lagar mat av det lite finare slaget på vanliga stormkök.
På de tidigare sammankomsterna har det lagats mat på teman som kött, frukost, soppa, fisk och kyckling. Brandkåren kom på besök på den första träffen. Det började inte brinna utan den var där för att informera om hur man uppför sig runt en eld och hur man ska släcka om det börjar brinna på oönskade ställen.
Per Göran Eriksson berättar att han fick tag i boken Utekokboken för finsmakare i fält som är skriven av Anders Klint. Tyvärr är det svårt att få tag på boken nu påpekar flera av de tolv studiecirkeldeltagarna.
–Jag hade med den till klubbstugan och då föreslog någon att vi skulle starta en studiecirkel, säger Per Göran Eriksson.
Per Göran Eriksson berättar att det är tänkt att finalen på studiecirkel ska bli en tur till Raslången där de ska bo i ett militärtält. Ett sätt att prova sina nya kunskaper på fältet.
–Egentligen borde vi åka på en mc-träff bara för att bräcka alla andra, tillägger han och fortsätter att strimla rostbiff till sin Wok från Ulan Bator.
roger.bing
@kristianstadsbladet.se
Wok från Ulan Bator
n 500 g rostbiff
1 purjolök
6 vitlöksklyftor
1 päron
40 g skalad och hackad ingefära
1 gul lök
1 morot
salt och peppar
1msk soja
3 msk sesamfrön
2 msk sesamolja
3 msk strösocker
Skär köttet i tunna skivor och sedan i mindre bitar. Skiva purjolöken. Skala vitlöken, päronet, ingefäran, löken och moroten. Skär dem sedan i mindre bitar.
Stek köttet, peppra och salta. Blanda därefter i samtliga övriga ingredienser. Låt puttra i 5 minuter. Servera ris till.