Annons

Mc-klubben lagade mat över stormkök

Det är febril aktivitet i MCK Snapphanens klubbstuga i utkanten av Bivaröd. Någon skär i en centimeter tjocka ringar purjolök, en annan undrar var apelsinerna är medan en tredje monterar upp woken över stormköket. Det lagas bland annat Skepparbiff, Wok från Ulan Bator, Renskav och Vitvinsfilé från Chamonix.
Östra Göinge • Publicerad 9 april 2001
Vad ska mer i? Sandra och Leif Källström håller på att tillreda rätten Skepparbiff. Bilder: RONNIE SMITH
Vad ska mer i? Sandra och Leif Källström håller på att tillreda rätten Skepparbiff. Bilder: RONNIE SMITHFoto: 
Mat på stormkök. Leif Källström lagar till math för finsmakare när MCK Snapphanen har studiecirkel. Bilder: RONNIE SMITH
Mat på stormkök. Leif Källström lagar till math för finsmakare när MCK Snapphanen har studiecirkel. Bilder: RONNIE SMITHFoto: 

Kombinationen mc-klubb och mat för finsmakare är kanske inte den man tänker på i första hand. Men när det gäller MCK Snapphanen är den hur naturlig som helst.

De är inne på nionde träffen där de lagar mat av det lite finare slaget på vanliga stormkök.

Annons

På de tidigare sammankomsterna har det lagats mat på teman som kött, frukost, soppa, fisk och kyckling. Brandkåren kom på besök på den första träffen. Det började inte brinna utan den var där för att informera om hur man uppför sig runt en eld och hur man ska släcka om det börjar brinna på oönskade ställen.

Per Göran Eriksson berättar att han fick tag i boken Utekokboken för finsmakare i fält som är skriven av Anders Klint. Tyvärr är det svårt att få tag på boken nu påpekar flera av de tolv studiecirkeldeltagarna.

–Jag hade med den till klubbstugan och då föreslog någon att vi skulle starta en studiecirkel, säger Per Göran Eriksson.

Per Göran Eriksson berättar att det är tänkt att finalen på studiecirkel ska bli en tur till Raslången där de ska bo i ett militärtält. Ett sätt att prova sina nya kunskaper på fältet.

–Egentligen borde vi åka på en mc-träff bara för att bräcka alla andra, tillägger han och fortsätter att strimla rostbiff till sin Wok från Ulan Bator.

roger.bing

@kristianstadsbladet.se

Wok från Ulan Bator

n 500 g rostbiff

1 purjolök

Annons

6 vitlöksklyftor

1 päron

40 g skalad och hackad ingefära

1 gul lök

1 morot

salt och peppar

1msk soja

3 msk sesamfrön

2 msk sesamolja

3 msk strösocker

Annons

Skär köttet i tunna skivor och sedan i mindre bitar. Skiva purjolöken. Skala vitlöken, päronet, ingefäran, löken och moroten. Skär dem sedan i mindre bitar.

Stek köttet, peppra och salta. Blanda därefter i samtliga övriga ingredienser. Låt puttra i 5 minuter. Servera ris till.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons