Minigolfbana renoveras för 100 000 kronor

Östra Göinge • Publicerad 12 maj 2003
Hampus Eriksson, 14 år, är en av många lovande ungdomsspelare i Hanaskog.
Hampus Eriksson, 14 år, är en av många lovande ungdomsspelare i Hanaskog.Foto: 
Renoveringsarbetet pågår för fullt bakom Tempo. Igår limmade Ove Lindström och Rolf-Börje Persson från Ringens Bangolfklubb fast några av de nya mattorna. I helgen ska allt vara klart, om vädret tillåter.BILD: LASSE OTTOSSON
Renoveringsarbetet pågår för fullt bakom Tempo. Igår limmade Ove Lindström och Rolf-Börje Persson från Ringens Bangolfklubb fast några av de nya mattorna. I helgen ska allt vara klart, om vädret tillåter.BILD: LASSE OTTOSSONFoto: 

Någon testrunda blev det tyvärr inte igår. Ringens Bangolfklubb hoppas att alla de 18 banorna bakom Tempo ska vara försedda med mattor och hinder i helgen, men än så länge pågår den efterlängtade renoveringen för fullt. En renovering som beräknas kosta styvt 100000 kronor och som finansieras med hjälp av lånade pengar och donationer, med pengar från bangolfklubbens egen kassa och från försäljning av bingolotter.

– Vi har inte fått fem öre från kommunen i bidrag, konstaterar Ove Lindström, vice ordförande i Ringens Bangolfklubb, lite surt.

Han och en handfull andra bangolfentusiaster fanns på plats under måndagseftermiddagen. Staket snickrades, banor blåstes rena och mattor klistrades.

– Här finns att göra. Här finns för mycket att göra, säger Ove Lindström och dirigerar sina styrkor med stadig hand. I princip allt arbete har utförts ideellt och renoveringen har tagit cirka en och en halv månad, men som sagt, det handlar om bangolfentusiaster. Ringens Bangolfklubb har ett 80-tal medlemmar, men ett oräkneligt antal mer eller mindre professionella spelare nyttjar anläggningen från maj till och med augusti.

– Vi bor här nere när under säsongen, berättar Ove Lindström och hans 56 år yngre kompis Hampus Eriksson i mun på varandra.

– Vi glömmer mat och allting, säger Ove Lindström. Men matbiten tänker bangolfarna, både bildligt och bokstavligt, själva ordna på plats framöver. De har långt gångna planer på att bygga en grillplats på området. En riktig toalett står också på önskelistan.

Hampus Eriksson, som precis är hemkommen från Nybro där Ringen sopade, eller snarare puttade, mattan med hemmalaget i ungdomsserien, berättar att en av de bästa sakerna med bangolfen är just den sociala samvaron; att träffa andra bangolfare, gamla som unga.

Men hur är det egentligen med uttrycket gammal är äldst, stämmer det?

– Jag är bäst, säger Ove Lindström skämtsamt och tänder sin pipa.

– Du är bra, men om man säger så här: jag spelar mest. Men ibland kan du få till en bra runda, replikerar Hampus Eriksson snabbt.

Magnus Grunnon

044-47004

magnus.grunnon@kristianstadsbladet.se

HANASKOG/KNISLINGE
HANASKOG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.