Mira vinnare i bebis-tävling

Östra Göinge • Publicerad 17 maj 2005
BILD: OLOF ABRAHAMSSON
BILD: OLOF ABRAHAMSSONFoto: 

Lilla Mira, styvt två dagar gammal, är med största sannolikhet vinnare i tävlingen Glimåkra med barn. Vid 15-tiden hämtade pappa Henrik och storebror Melvin henne och mamma Sofie på BB i Kristianstad.

När Henrik och Melvin kommer ut ur hissen på femte våningen står Sofie med Mira, som sover lugnt i sin genomskinliga balja på hjul, och väntar.

Mamma kramar om Melvin och säger att hon saknat honom så.

Trots alla fotoblixtar från flera fotografer från olika tidningar blir inte Mira i sin knallgröna dräkt märkbart störd, rör bara lite på sig.

Av allt att döma är familjen vinnarna i Glimåkra Utvecklings tävling Glimåkra med barn och kan förvänta sig ett års betald barnomsorg.

– För en vecka sedan när vi pratade med barnmorskan om förlossningen sa hon att "då kommer du att bli först", säger Sofie även om familjen inte gjort någon familjeplanering med tanke på tävlingen.

– Men det är ett fantastiskt pris, konstaterar Henrik som lyft upp Melvin som studerar lillasyster, nu i mammas famn, lite närmare. Han petar lite försiktigt på henne, ser lite förundrad ut, undrar vad det är för en liten krabat.

Nu ska mamma Sofie hämta sina grejor inne på avdelningen innan det bär av hem till Glimåkra.

Inga-Lill Bengtsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.