Mixad konsert i het gympasal

Östra Göinge • Publicerad 25 maj 2005
Johanna Jönsson, Alexandra Olsson och Camilla Jönsson var några elever som sjöng och spelade, här Offsprings låt I want you bad.Bild: LASSE OTTOSSON
Johanna Jönsson, Alexandra Olsson och Camilla Jönsson var några elever som sjöng och spelade, här Offsprings låt I want you bad.Bild: LASSE OTTOSSONFoto: 

Rockigt och ballader, en blandad kompott med självvalda låtar. Som sjungs och spelas på helst hög volym.

Ett 50-tal elever från Göingeskolans sjuor, åttor och nio är ute på en miniturné. I måndags var de på Glimåkraskolan, i går var det Mölleskolans tur och sist, i dag, är det konsert på hemmaplan, på Göingeskolan.

Under en rad av år har Göingeskolans elever med inriktning på bland annat musik haft möjlighet att visa framfötterna, det vill säga sjunga och spela av hjärtans lust.

I går var det härligt varmt ute, inne i Mölleskolans överfyllda gympasal fullsmockat och kvalmigt, hett.

I främre delen av salen, under repstolarna, sitter de väntande artisterna, med mer eller mindre skrynkliga notblad framför sig på golvet eller i handen. Ovanpå noterna osedvanligt många solglasögon, för flera en given detalj när väl scenen ska äntras.

En helt obetalbar variant av Titanics ledmotiv bjuds det på. En ytterlighet till Celine Dion- originalet spelas upp av ett killband, i snabbare, råare tongångar.

Och följs av publikens jubel.

Ett tjejband, ja förutom trummisen Timmy Paulander, framför en stillsammare låt av Ashley Simsons, Pieces of me. Bandet består av Pernilla Göth, sång, Frida Persson, elgitarr, Shams Asamrai, bas, och Kassandra Ekman på keyboard.

Musikläraren Bo Delvi sitter som tekniker en bit framför artisterna. Inga större möjligheter ges till att tissla och tassla i publiken. Den som vill säga något till sin granne får allt kupa händerna och prata rakt in i örat. Precis som på andra konserter.

Inga-Lill Bengtsson

SIBBHULT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.