Musikskolan bjöd på Beatles i Folkets park

Musikskolan bjöd på en nostalgitripp för såväl unga som gamla när elever och lärare på lördagen gav en konsert med Beatles-musik. Publiken fick höra flera gamla klassiker och kunde också sjunga med.
Östra Göinge • Publicerad 23 maj 2005
Musikskolan bjöd på Beatleskonsert i Folkets Park på lördagen. Cirka 55 musiker deltog.BILDER: LASSE OTTOSSON
Musikskolan bjöd på Beatleskonsert i Folkets Park på lördagen. Cirka 55 musiker deltog.BILDER: LASSE OTTOSSONFoto: 
Stråkar var några av de instrument som ingick.
Stråkar var några av de instrument som ingick.Foto: 

Regnet höll upp och solen kikade in genom fönstren på den gamla dansrotundan i Folkets Park, dit föräldrar och anhöriga till ungdomarna i musikskolan sökte sig för att lyssna.

En av de drygt 50 medverkande var 12-årige Oliver Hellström från Broby som spelar trumpet.

Trots att Beatles var aktiva långt före hans tid så är han uppvuxen med deras musik.

– Farmor och farfar brukar spela Beatles och det är rolig musik, för det är lätta, men ändå så bra låtar, sa han.

De personliga favoriterna är "Yesterday" och "Yellow Submarine". Några år äldre Lissie Johnsen från Knislinge, vars barnbarn deltog på lördagen, hade Beatles som sin favoritgrupp när det begav sig.

– Men fråga mig inte om vilka mina favoritlåtar var, för det minns jag inte, sa hon. De närvarande hade alltså olika relationer till Beatles och deras musik. Trots att det har gått 50 år sedan gruppen började spela så lever arvet efter den kvar.

– Låtarna håller sådan kvalitet, förklarade musiklärarna Freddie och Nina Holmberg, som dirigerade respektive sjöng på konserten.

Den varade i drygt en timme och inleddes med ett medley bestående av fyra låtar. Det följdes av solosång med Filip Olsson som framförde "Yesterday".

Sedan földe bland annat klassikerna "Ob-la-di-Ob-la-da", "Lady Madonna" och "All you need is love". Den sistnämna hade också fått ge namn åt konserten.

Peter Maunula

044-18 55 53

peter.maunula@kristianstadsbladet.se

GLIMÅKRA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.