n Hallå där Hannah Westin-Mörlid

Östra Göinge • Publicerad 13 december 2007
Foto: 

Sångerska och sångpedagog som är bördig från Glimåkra. Du gästar din hemby för en julkonsert på söndag kväll klockan 18. Kan du berätta mer om arrangemanget?

– Ja, det är alltså en julkonsert i Glimåkra. Där ska jag medverka med bland annat tre solonummer. Jag är också med i delar av det övriga programmet.

Hur känns det att komma tillbaka till Glimåkra och uppträda?

– Det ska verkligen bli helt fantastiskt. Jag blev jätteglad när de ringde och frågade om jag ville komma dit. Det var ju ett tag sedan jag uppträdde hemma.

Din bror, Samuel, är också med på konserten: Hur känns det att spela ihop med honom?

– Det ska bli otroligt roligt. Det händer inte speciellt ofta att vi gör något tillsammans men nu är det alltså dags. Kul. Hoppas det kan bli lite oftare i framtiden.

Du var med i "Fame Factory" 2002. Vad har du gjort sedan dess?

– Jag har bland annat bott i Göteborg i fem år. Där utbildade jag mig till sångpedagog. Nu har jag precis flyttat till Stockholm. Nuförtiden försörjer jag mig på att arbeta som sångpedagog. Jag frilansar också som sångerska. Jag kör en del eget material men det blir också en hel del företagsjobb. Då blir det allt ifrån schlager till cocktail.

Markus Danielsson

Namn: Hannah Westin-Mörlid.

Ålder: 28.

Född: Glimåkra.

Bor: Stockholm.

Familj: Maken John, far, mor, en bror, en syster.

Intressen: Resor, inredning.

Yrke: Sångerska, sångpedagog.

Aktuell: Gästar hembyn Glimåkra i samband med en julkonsert på söndag.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.