Nämnder får ingen del av överskottet

De flesta nämnderna visade plus i 2007 års bokslut. Nu har de begärt att få tillbaka en del av överskottet. Något som kommunledningskontoret ställer sig kallsinnigt till, av olika anledningar.
Östra Göinge • Publicerad 10 mars 2008

Det innebär bland annat att tekniska nämnden inte kompenseras för fördyrande kostnader för matleveranser på grund av att Färe montessori sagt upp tjänsten.

Nämnden för kultur, fritid och turism blir utan möjligheten att ge extra anslag till föreningar med egna anläggningar samt till ett projekt mellan skola och bibliotek.

Barn- och utbildningsnämnden ville ha återanvisning för att skapa utrymme för äldre elever på träningsskolan.

Miljö- och byggnämnden begärde återanvisning för att kunna slutföra naturvårdsplanen och få avlastning på inspektionssidan för att påbörja arbetet med skamfläckar i kommunen.

Nämnden för kultur, fritid och turism får dock 40 000 kronor till åtgärder vid småbåtshamnarna. En åtgärd som redan är beställd av tekniska kontoret.

Endast en nämnd hade underskott, socialnämnden. Underskottet slutade på 12,5 miljoner kronor. Socialnämnden har tidigare fått ett tilläggsanslag men fattas ändå 2,4 miljoner kronor.

Socialnämnden föreslås slippa ta med sig underskottet in i 2008 års budget.

Marie-Louise Lindell

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.