Annons

Norlings trä sålde ut till vip- inbjudna företagare

BROBY. Trångt, svettigt och lång kö – med företrädesvis karlar. Naturligtvis inte i en klädbutik utan byggvaror på längden och på tvären; konkursutförsäljningen av Norlings Trävaru AB.
Östra Göinge • Publicerad 26 juni 2002

I maj gick det mångåriga byggföretaget Norlings trä i konkurs. Igår var det vipinbjudna företagare som fick första tjing på alla varor i lager. Redan när portarna slogs upp vid halvsex-snåret stod många utanför och bilar stod parkerade i långa rader, ända ut till Sibbhultsvägen. Bland kunderna muttrade flera att det inte var billigt, trots halva priset på allt. Jens Hallberg har stått i kön i en kvart ungefär, flera är före honom. Han har samlat ihop en stege för 1000 kronor, 20 meter kabel, en målarpensel och en fasväxlare. – Jag skulle haft rödfärg och kakel också, men det var för dyrt, säger han. Birger Lindvall från Norra Sandby kommer bärandes med två paket panel på ena axeln. Vådligt att bära i trängseln. – Panelen är till en källardörr, den har börjat ruttna nertill, förklarar han. – Jag har letat överallt efter sådana här, men inte hittat tidigare. Priset för de två paketen är under 200 kronor. Är det billigt? – Vet inte, jag är inte så prismedveten, svarar han. Börje Gunnarsson, vd för Brobybyggen AB letar i vimlet. – Efter lite vitvaror. Behöver du det själv? – Nej det är till företaget, jag bor ju själv i lägenhet, säger han och skrattar. Anders Sjöberg, med byggfirma i Broby, syns också i trängseln. Är det bra att ha blivit av med en konkurrent? – Både på gott och ont, svarar han och tillägger: – Det bevisar bara att det är svårt att bedriva handel. Kicki Bertilsson står på avstånd, helt tomhänt och uppenbarligen kolugn. – Roligt att se på karlarna, säger hon och berättar, samtidigt som hon pekar, på karlen hennes i den långa kön vid kassan. – Annat än när det är i Ullared, där står karlarna och hänger på vagnarna, säger hon med ett skratt. Sist i kön står Marie-Louise Binnergård. Hon har gått och ställt sig med en duschstång i kön så länge medan Per-Erik, hennes man, tittar vidare i sortimentet. Martin Bertilsson kommer bärandes på en micorvågsung i famnen och sistaplatsen i kön. Ugnen är ljusgul med rosa programknappar. Vilken tjusig ugn?! – Knappast, men den är funktionsduglig, blir svaret. Kön fylldes på under kvällen, sista kunden lär inte ha lämnat bygget förrän vid 21.30-tiden. Den 4 juli börjar utförsäljningen, som varar i fyra dagar, för övriga kunder. ingalill.bengtsson @kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons