Ny kritik mot nämnden

Kritiken mot socialnämnden växer. Nu föreslår kommunfullmäktiges presidie att även fullmäktige ska rikta allvarlig kritik mot socialnämnden.
Östra Göinge • Publicerad 14 maj 2008

Ett av ärendena på fullmäktiges lista i nästa vecka är att godkänna årsredovisningen för 2007 samt ta upp frågan om ansvarsfrihet.

Revisionen har kritiserat socialnämndens planering, ledning och styrning av verksamheten. Kritik har också framförts för passivitet kring den ekonomiska utvecklingen, att nämnden inte fattat några beslut för att förbättra situationen.

Socialnämnden har haft möjlighet att besvara anmärkningarna. Nu har även fullmäktiges presidie tagit del av såväl kritik som svar.

Presidiet konstaterar att socialnämnden inte kunnat påvisa att den allvarliga kritiken från revisionen skulle sakna grund. Av det svar som socialnämndens ordförande Annika Odelstav skrivit framgår att nämnden ska ha gjort vad den kunnat.

Marie-Louise Lindell 044-470 00
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.