Annons

Nya affärer öppnar i Sibbhult

SIBBHULT. Efter många om och men öppnas två nygamla affärer i centrala Sibbhult. Alla varor är inte på plats, inte heller skyltning eller hyllor men affärssägarna Ingrid Sigvardsson och Christina Axelsson är överens om att på lördag är det dagen med stort D.
Östra Göinge • Publicerad 23 augusti 2001

Arbetet med ombyggnaden av den gamla konsumbutiken i Sibbhult har dragit ut på tiden. Stadsarkitekten föreslog att miljö- och byggnämnden I Östra Göinge inte skulle tillåta en ombyggnad men nämnden gav fastighetsägaren klartecken. Turerna försenade emellertid ombyggnaden ungefär en månad, Ingrid Sigvardsson och Christina Axelsson fick inte tillträde till sina nya lokaler förrän i helgen. – Nu håller vi för fullt på med att iordningställa affärerna. Vi kommer inte att kunna ha all inredning eller alla varor på plats på lördag men vi ska försöka få det så trevligt som möjligt, säger Ingrid Sigvardsson som har flyttat sin affär Tyger & Pinaler från villan utanför Sibbhult till den gamla men ombyggda konsumbutiken. Christina Axelsson som flyttar sin affär, J & K Kläder, till samma lokal instämmer. – Vi är inte ens klara med hälften ännu men vi lägger ned all vår fritid på att få affären så färdig som möjligt till på lördag. Båda är mycket nöjda med resultatet av ombyggnaden och de anser att lördagen är den ultimata öppningsdagen. – Det är en dag då hela Sibbhult är på fötter, det är loppis och sommarmarknad, då kan man bara inte ha stängt. Vi öppnar för att det är en positiv dag, säger Ingrid Sigvardsson. Nyöppnandet av affärerna innebär stora förändringar för de båda ägarna. Från och med lördag kommer båda affärerna att få mer regelbundna öppettider, från och med tisdag till och med lördag, ägarna hoppas dessutom att det centrala läget ska locka fler kunder än tidigare. – För min del stod jag inför ett val eftersom verksamheten har vuxit så mycket på senare tid. Jag var tvungen att antingen ta två steg bakåt eller löpa linan ut, berättar Ingrid Sigvardsson. Numera har hon två sömmerskor anställda hos sig varav den ena fick börja i samband med nyöppnandet. Ingrid Sigvardsson valde med andra ord alternativ två, detsamma gäller Christina Axelsson som har fått tjänstledigt från sitt ordinarie arbete under ett år för att kunna satsa på affären fullt ut. magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

Av Magnus Grunnon 044-47004
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons