Nyöppnad godibutik i Lollipops gamla lokaler

Östra Göinge • Publicerad 4 augusti 2004
Rico har jobbat med godisförsäljning i femton år. Sedan en vecka tillbaka har han butiken "Allt gott" i Broby. Bild: BOSSE NILSSON
Rico har jobbat med godisförsäljning i femton år. Sedan en vecka tillbaka har han butiken "Allt gott" i Broby. Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

Han har jobbat med försäljning av godisprodukter i 15 års tid. Nu har Rico flyttat hela sin verksamhet till Broby. Förra tisdagen slog han tillsammans med sin bror, Zein, upp dörrarna till den lokal där Lollipop tidigare låg. Anledningen till att bröderna från Staffanstorp valde att flytta till Östra Göinge är tämligen enkel. – Vi känner killen som hade Lollipop sedan tidigare. När vi fick veta att affären var till salu slog vi till utan att tveka det allra minsta, säger Rico.

Namnet på Brobys "nya" godisbutik är "Allt gott". Rico berättar att han fastnade för det namnet eftersom han var ute efter att heta något riktigt svenskt. – Jag ville inte att butiken skulle heta något trist och vanligt om exempelvis "Ricos livs" eller något liknande. Det fick bli "Allt gott", helt enkelt, säger han.

Under Lollipops tid i Broby hade gästerna möjlighet att hyra videofilmer. Den servicen finns emellertid inte i "Allt gott – ännu. Rico berättar dock att videofilmerna mycket väl kan komma tillbaka någon gång i framtiden. – Vi får se hur det blir. Just nu är det bara godis och läsk som gäller. Godis är min grej, kan man säga, utbrister Rico och gör en spontan gest mot hyllan med lösgodiset.

För tillfället bor Rico och hans familj inhysta hos paret Leif och Margareta Liljerum, som äger fastigheten där godisbutiken ligger. Ambitionen är att familjen så småningom ska kunna hitta ett eget boende i Broby.

– När vi började tänka på att flytta hit tänkte jag i första hand på var skolan och badet låg. Det viktigaste för mig är att den övriga familjen mår bra, säger Rico.

Markus Danielson

BROBY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.