Nypremiär på Tydingesjöns dansrestaurang

I helgen är det nypremiär på Tydingesjöns dansrestaurang. Arrangörerna räknar med att över 400 personer ska komma och dansa till Berth Idoffs på söndag.
Östra Göinge • Publicerad 1 januari 2003
Förberedelserna inför helgens nypremiär på Tydingesjöns dansrestaurang pågår för fullt. Else-Marie Östergren kommer bland annat att servera kaffe under söndagskvällen. Bild: Lasse Ottosson
Förberedelserna inför helgens nypremiär på Tydingesjöns dansrestaurang pågår för fullt. Else-Marie Östergren kommer bland annat att servera kaffe under söndagskvällen. Bild: Lasse OttossonFoto: 
Innan söndagens danskväll ska Christer Olsson hinna byta lamporna.
Innan söndagens danskväll ska Christer Olsson hinna byta lamporna.Foto: 

Golven bonas, lamporna byts och möblemanget skrubbas. På Tydingesjöns dansrestaurang pågår förberedelserna för fullt. Till tonerna från bromöllabandet Berth Idoffs är det i helgen nypremiär för danskvällarna på den anrika festplatsen. –  Vi kommer att ha mogendans för mogen ungdom men även yngre personer är välkomna. Det kommer att spelas kramgoa låtar och bugg. Det ska vara demokratiskt eftersom det är tänkt att både damer och herrar ska bjuda upp, säger Christer Olsson. Tillsammans med Else-Marie Östergren kommer han att driva dansrestaurangen och campingen från och med den 1 januari. De båda kommer från Skurup och under lång tid hade de båda letat runtom i Skåne efter en campingplats att överta. Innan påsk fick de upp ögonen för anläggningen vid Tydingesjön och bestämde sig för att slå till. –  Det är väldigt naturskönt här. Det ligger så fint vid sjön, säger Else-Marie Östergren. Under de kommande året har de planerat in 26 danskvällar. Chrix från Falkenberg i Halland och Keith Elwins från Grums i Värmland är exempel på band som kommer att spela. –  För att få ett sådant här ställe att gå runt måste man ha bra orkestrar, säger Christer Olsson. Under danskvällarna kommer det att finnas tillgång till bar och matservering. –  Under premiärkvällen blir det kycklingfilé. Vi kommer också att servera smörgåsar, kaffe och kakor. Med hjälp av mina två barn, min bror och två kompisar ska vi klara av att både laga maten och servera den, säger Else-Marie Östergren. När det gäller campingen planerar de att kunna erbjuda vinterboende vid Tydingesjön. Redan nu finns en stuga som är vinterbonad men fler ska isoleras och köken ska byggas in så att man ska kunna vintercampa med husvagn. –  Det är många dansanta människor som har husvagn och som reser land och rike runt för att lyssna på bra orkestrar, säger Christer Olsson. Framåt sommaren kommer de att ha pubaftnar med trubaduruppträdanden. De planerar också att anställa ett antal personer för att sköta verksamheten. Jerker Hagman 044-47001 jerker.hagman@kristianstadsbladet.se

BROBY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.