Nytt fall inom äldreomsorgen granskas

Östra Göinge • Publicerad 9 maj 2007

Länsstyrelsen har beslutat att granska ytterligare ett fall inom äldreomsorgen i Östra Göinge kommun.

I mitten av april anmälde Börje Einarsson kommunen för bristande vård av hans mor på Västanvid i Knislinge.

Hon skulle inte ha duschats på elva dagar och efter att kritik framfördes signerades duschlistan i efterhand av personalen. Medicinering hade uteblivit, hon hade inte hämtats ut till eftermiddagskaffet och soppåsar med blöjor blev inte slängda.

Hon hade även blivit lovad förmiddagskaffe i vårdplanen, vilket de anhöriga senare fick höra av ledningen att det inte förekom på några boenden. Efter möte med ledning konstaterades att avvikelserapporter måste göras.

En av tre har de anhöriga fått nu, men den stämmer inte.

– Det är fel dag rapporten uppger, vilket innebär att det är fel person inom personalen som beskylls, säger Berit Nilsson i Äldreupproret som engagerat sig i ärendet.

Börje Einarsson menar att sådana saker gör att det inte längre finns något förtroende från hans sida.

– När kommunen i januari skickade hem anmälningsblankett för min mors inkomstuppgifter för år 2007 så undrar man ju vad de håller på med. De uppgifterna kan vi väl inte ha ännu?

– Vi trodde när vi sprungit på dessa möten med cheferna avigt och rätt att det skulle bli ordning, säger Börje Einarsson.

Karolina Alfredsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.