Annons

Nytt försök att få kvalificerad yrkesutbildning

SIBBHULT. Stenforsaskolan ger sig inte. Därför ansöker skolans utbildningschef Karl-Axel Hill än en gång att få en kvalificerad yrkesutbildning till skolan. Han anser att teknikerutbildningen inom energi, miljö och inomhusklimat fortfarande har ett högt värde.
Östra Göinge • Publicerad 19 september 2001

Det finns ett behov av en 80-poängskurs som ger en bred kompetens och utbildning inom området energi, miljö, och inomhusklimat. Det anser Göinge utbildningscenters chef och tillika vd för CEISS, centrum för energi och inomhusklimat i södra Sverige, Karl-Axel Hill. Bland annat motiverar han det med att ny teknik kommer att spara miljarder åt Sveriges fastighetsägare. Redan för ett år sedan gjordes ett försök att knyta en sådan utbildning till Östra Göinge. Men myndigheten som behandlar ansökningarna om kvalificerad utbildning avslog Stenforsaskolans ansökan. Sedan dess har ansökan omarbetats en del. – Det handlar dock mest om finjusteringar men vi har också tryckt mer på miljö, säger Karl Axel Hill. Möjligheten att placera ut kvalificerad yrkesutbildning är ännu inne i en försöksperiod. Meningen är dock att försöket ska permanentas och myndighetskontoret ska förläggas till Hässleholm. Utbildningen i Östra Göinge är tänkt att omfatta 20 deltagare med intag två gånger med ett års mellanrum. Vart utbildningen ska förläggas har man ännu inte funderat på. – Men låt mig säga så här, att får vi utbildningen blir det ett angenämt problem att lösa, säger Karl-Axel Hill. marie-louise.lindell @kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons