Ökad trafik och sämre utsikt oroar i Immeln

Mindre yta för allmänheten, trafikproblem och minskad utsikt. Immelnbornas synpunkter på den föreslagna detaljplanen är inte nådiga.
Östra Göinge • Publicerad 4 februari 2008

Båten kommer med sin nya placering att skymma utsikten från hamnen. Genom att flytta såväl kanotcenter som turistbåt kommer också trafiken på Gamla Byvägen att öka.

Immelnborna är irriterade över, som de anser, att kommunen ändrat åsikt då det gäller trafiken, som exempel för de fram att det var kommunen som ansåg att ett dagis i bygdegården skulle öka trafiken på Byvägen. Med detaljplanen hårdnar trafiken ännu mer, skriver Immelnborna i ett yttrande över detaljplanen till Östra Göinge kommun.

Det man också retar sig på är att de ytor som används av allmänheten nere vid hamnen ska bebyggas och ge plats åt privata näringsidkare. Låt kanotcenter och Immelnbåten ligga där de ligger i dag, är deras budskap. Dessutom vill Immelnborna att kommunen ska plocka fram det förslag på detaljplan som Framtidsgruppen tog fram 2004.

"Alla väsentliga punkter och åsikter som fanns med i den saknas i nuvarande förslag".

I stället för stugor i hamnen förslår byborna att man utökar nuvarande camping och rustar upp den.

Marie-Louise Lindell

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.