Öppet hus för hemvändare i Sibbhult

SIBBHULT. För många var det ett kärt återseende när de tidigare Sibbhultsborna återkom till sin hembygd för att träffa vänner och bekant, samt återbesöka skolor, kyrka företag och andra välkända platser från deras ungdomstid i Sibbhult.
Östra Göinge • Publicerad 27 maj 2002
Inledande andakt. Hemvändardagen i Sibbhult inleddes med en andaktsstund som leddes av kyrkoherde Alve Svensson. Bild:
Inledande andakt. Hemvändardagen i Sibbhult inleddes med en andaktsstund som leddes av kyrkoherde Alve Svensson. Bild:Foto: 

Hemvändardagen arrangerades av aktivitetsgruppen, kyrkan, hembygdsföreningen, PRO, Folkets hus-föreningen, scouterna och ryttarföreningen. Var och en av de deltagande arrangörsföreningarna hade också bidragit med någon form av arrangemang under Hemvändardagen. Lördagens program inleddes med en gudstjänst på kyrkbacken, där kyrkoherde Alve Svensson ledde en andaktsstund. 160 personer deltog i gudstjänsten. Barnskolan från Mölleskolan och Färe Montessoriskola medverkade med sång. Torgny Tjärnskog selade saxofon ackompanjerad av Claes Hjalmarsson på piano. Före detta skolchefen i Sibbhult Olof Tjärnskog höll därefter ett tal där han hälsade hemvändarna välkomna till Sibbhult. På flera olika platser i samhället hölls det under dagen Öppet Hus. Hemvändarna kunde exempelvis göra studiebesök på industrierna Scania och Haki. Vidare var det Öppet Hus på skolor, fritidsgården, scoutstugan, idrottsföreningens klubbstuga och Folkets hus. På Färevallen kunde besökarna dels studera idrottsföreningens arkiv, men också följa eftermiddagens fotbollsmatch. Hemvändardagen avslutande i Folkets hus, där PRO-kören underhöll och Sven Ebbesson talade om Bror Färe och hans betydelse för Sibbhults utveckling. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.