Orealistisk tanke enligt Osby

Kommunalrådet i Osby kommun tror inte att Osbyborna är pigga på en simhallssatsning i Glimåkra, i stället för i den egna kommunen.
Östra Göinge • Publicerad 8 januari 2014
Anders Pettersson (C) konstaterar att simhallarna i Osby kommun är i väl fungerande skick.
Anders Pettersson (C) konstaterar att simhallarna i Osby kommun är i väl fungerande skick.Foto: Foto: Per Rosenqvist

Representanter från Glimåkra utveckling delade med sig av sin idé om en simhall i Glimåkra tidigare i höstas till Osby kommuns kommunalråd Anders Pettersson (C).

– Jag tror inte att den är realistisk, att den går att förankra i vår kommun hos våra invånare har jag svårt att tänka mig, säger Pettersson som berättar att simhallarna i såväl Osby som Lönsboda är i väl fungerande skick. Några akuta problem finns inte, och några större renoveringar eller nybygge är inte aktuellt för närvarande.

Osby kommun har i flera år prisats för grundskoleelevernas simkunnighet. Närheten till simhallen, en hög tillgänglighet, för skolorna lyfts fram av kommunalrådet som tror att det skulle bli svårt att upprätthålla resultatet om man var tvungen att åka till Glimåkra. Likaså skulle transporterna vara ett problem för den lokala simklubben.

– Jag vill inte avvisa förslaget helt. Vi ska lyssna och naturligtvis ska ärendet beredas och diskuteras. Jag önskar dem lycka till att marknadsföra idén, men jag tror att det blir svårt. Våra simhallar är väldigt uppskattade.

Maria Sällberg
Emma Ståhl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.