GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Östra Göinge hyllas för sitt miljöarbete

Östra Göinge kommun hyllas nu för sin ökning av elbilar i fordonsflottan. Kommunen kniper, tillsammans med Öckerö kommun, utmärkelsen ”Störst förbättring” i Miljöfordonsdiagnos 2020.
Östra Göinge • Publicerad 2 juni 2020
Östra Göinge kommuns hemtjänst kör numera runt i eldrivna Renault Zoe. Dessutom finns elcyklar att tillgå.
Östra Göinge kommuns hemtjänst kör numera runt i eldrivna Renault Zoe. Dessutom finns elcyklar att tillgå.
Foto: Tommy Svensson

Östra Göinge har höjt sin andel fossiloberoende fordon (personbilar) med 30 procentenheter sedan fjolårets lista.

Både Öckerö och Östra Göinge har knappt 30 personbilar vardera med eldrift. Ingen av kommunerna har tillgång till stationer för att köra bilar med gas.

Östra Göinge har sedan tidigare ett mål om att fordonsflottan ska vara fossilfri år 2025.

Den kommunala hemtjänsten ligger långt fram, med både elbilar och elcyklar.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att vi är på rätt väg och jag hoppas att vi tillsammans kan fortsätta att utveckla arbetet, säger kommunens nya miljö- och hållbarhetschef Aida Prag till kommunens webbsajt om resultatet av Miljöfordonsdiagnos 2020.

Region Skåne kammar hem titeln ”Bästa landsting” före Blekinge. En hög andel gasfordon på lätta lastbilssidan, en hög andel elfordon samt laddhybrider är med och bidrar till segern. Andelen fossiloberoende fordon för personbilar ligger på 99,2 procent.

Bara två regioner når en 70-procentig minskning av fossila koldioxidutsläpp sedan 2010; nämligen Skåne och Blekinge.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.