Annons

Personal fick utrymma företag vid brand

Östra Göinge • Publicerad 17 september 2003
Ett 30-tal personer fick utrymma Rhino AB:s lokaler i samband med brand vid 07.30-tiden på tisdagsmorgonen. Två timmar senare kunde personalen återgå till sitt arbete. Bild: RONNIE SMITH
Ett 30-tal personer fick utrymma Rhino AB:s lokaler i samband med brand vid 07.30-tiden på tisdagsmorgonen. Två timmar senare kunde personalen återgå till sitt arbete. Bild: RONNIE SMITHFoto: 

Klockan 07.30 upptäckte en anställd att det brann i en soptunna fylld med papper med mera. Han försökte på egen hand släcka den initiala branden men elden hade hunnit sprida sig upp i taket.

Räddningskårerna från Kristianstad och Broby, plus en tankbil från Sibbhult, ryckte ut. Rökdykare sattes in. Tre tuber med svetsgas kunde snabbt lokaliseras och bäras ut.

Annons

All personal, ett 30-tal personer, fick utrymma lokalerna.

– Utrymningen gick bra, precis som vi övat tidigare, konstaterar Per Håkansson, produktionschef för Rhino Wood and Plastic Processing Sweden AB.

Eftersom branden spridit sig i byggkonstruktionen fick räddningskåren såga upp hål för att komma åt och släcka med vatten. Under någon timmes tid gick manskapet sedan runt med värmekameror för att kontrollera att det inte fanns några eldhärdar kvar mellan väggar och betong.

Det eldhärjade området kunde begränsas till själva reparationsverkstaden. Personalen kunde vid halvtio-tiden återgå till arbetet.

Vad som orsakar branden är inte klarlagt. Olika teorier finns.

– Vi vet inte ännu. Polisen har varit här och gjort en teknisk undersökning. Det kan vara gnistor från bearbetningen av järn, men det kan också vara elfel eller slarv med någonting, säger brandingenjör Anders Pålsson.

Rhino har trä- och plasttillverkning.

Inga-Lill Bengtsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons