Planavtal i Gyvik kritiseras i brev

Det finns fortfarande kritik mot kommunens planavtal med "Immeln bo og fritid AB" i Gyvik.
Östra Göinge • Publicerad 21 juli 2008

Fem kritiker har i ett brev till kommunen ifrågasatt att endast en person, byggnadsinspektören Anders Emgård, skrivit på avtalet, något som skulle strida mot kommunstyrelsens beslut i fjor.

Kommunens administrative chef, Thomas Carvonen, har tidigare svarat på kritiken, men de är inte nöjda med den utan undrar vilket politiskt beslut som ligger till grund för agerandet.

"Har inte det aktuella planavtalet en sådan dignitet att det, i enlighet med kommunstyrelsens beslut, borde undertecknas av två personer?" frågar de sig och konstaterar att svaret de fått endast framstår som ett försök till bortförklaring. De anser att avtalet är ogiltigt.

– För att undanröja alla frågetecken tänker vi ta upp frågan i kommunstyrelsen, lovar kommunalrådet Tommy Johansson (s).

Det danska bolaget planerar att bygga 80 enbostadshus i området. Detaljplanen är ute på remiss.

Inga-Lill Bengtsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.