Polisen tar krafttag mot ungdomsfylleriet i Osby

Östra Göinge • Publicerad 17 augusti 2004

Närpolisen i Osby kommer att ha sammanlagt tio poliser i tjänst under musikfestivalen Parkvimmel 2004 som arrangeras i centralparken i Osby under fredag och lördag, 20–21 augusti.

Osbys närpolischef, Magnus Jönsjö, säger till Kristianstadsbladet att de tjänstgörande poliserna bland annat ska hålla en mycket noggrann och sträng koll på hur de ungdomar som besöker arrangemanget sköter hanteringen av alkoholhaltiga drycker.

– Vi kommer att vara mycket hårda och bestämda på den punkten. Ser vi att ungdomarna går omkring öppet med öl eller sprit kommer vi ögonblickligen att se till så att de häller ut flaskornas innehåll direkt på platsen. Om de vägrar ombesörjer vi själva att flaskorna töms, säger Magnus Jönsjö.

Tanken är också att polis-ingripandet ska stanna vid att ungdomarna blir fråntagna sin alkohol och sedan släpps på fri fot igen. Magnus Jönsjö utesluter emellertid inte att det kan att bli tal om gripanden om situationen kräver det.

– Får vi uppgifter om till exempel en omfattande spritlangning tar vi naturligtvis upp en anmälan, säger han.

Magnus Jönsjö hoppas att polisens högfrekventa närvaro under Parkvimmel ska innebära att ungdomsfylleriet lindras och att besökarna i stället får en angenäm helg med massor av bra underhållning.

– På en musikfestival ska folk kunna ha det trevligt och så hoppas jag att det blir även till helgen, säger närpolischefen.

Markus Danielson

OSBY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.