Annons

PRO Sibbhult kräver sommaröppet på sköterskemottagning

SIBBHULT. När Sibbhults PRO-förening hade medlemsmöte Ungdomens Hus i Hjärsås uttalades ett önskemål om att distriktssköterskemottagningarna i Sibbhult och Glimåkra ska hålla öppet även under sommaren. Dessutom bör socialnämnden avsätta mer pengar till god vård för äldre.
Östra Göinge • Publicerad 20 september 2001

På medlemsmötet deltog 70 personer. På mötet diskuterades kommunala frågor såväl som sjukvårdsfrågor som Region Skåne har ansvaret för. Ombyggnaden av tekniska kontoret, blomsterutsmyckningarna och ljusarrangemangen ifrågasattes. Medlemmarna undrade om det fanns pengar till detta då det saknas pengar inom bland annat äldreomsorgen. Frågorna ska diskuteras på kommande Lokala Pensionärsrådet men mötet beslutade även att bjuda in kommunrådet Tommy Johansson (s) och socialnämndens ordförande Annika Glad (s) till ett medlemsmöte framöver. Ett par medlemmar tog upp frågan om svårigheterna att komma till vårdcentralerna på grund av dåliga bussförbindelser. Frågan ska tas upp i Lokala Pensionärs Rådet. På mötet redovisade Roland Augustinsson från årets aktiviteter med Prima Liv. Sibbhults PRO kom på sjätte plats av 35 föreningar i klass två. I genomsnitt har 33 deltagare varit med och promenerat. Årets motionspromenader avslutades med en middag på Breanäs konferenshotell då 56 personer deltog. Föreningen har även arrangerat en tredagars resa som lockade 46 pensionärer att följa med till kända svenskbygder i Tyskland. På mötet underhöll PRO: s egen sångkör. ingalill.bengtsson @kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons