Annons

Problem med bokningen av kommunens idrottshallar

Rolf Nielsen, förvaltningschef på Kultur- och fritidskontoret i Östra Göinge kommun, är trött på oklarheter kring bokning av kommunens idrottshallar. – Det har varit ett stort problem.
Östra Göinge • Publicerad 2 augusti 2001

I november år 2000 samlades berörda parter för att diskutera den bristande samsynen och oklarheter i bokningsrutinerna. Då förlikades parterna för att få ”saken ur världen” med de var överens om att bättre rutiner skulle ligga till grund för hallbokningarna. Problemet är och har varit att skolan bokar flera kortare pass utspritt över dagarna, följden blir att plötsligt uppkomna schemaändringar tar mycket administrativ tid i anspråk i fråga om av- och nybokningar. Vem som ska stå för lokalkostnaderna för de håltimmar som uppstår i schemat har varit oklart. Lösningen skulle vara att Kultur- och fritidskontoret respektive Barn- och utbildningskontoret bokar sina tider i sammanhängande block enligt Rolf Nielsen, vilket också diskuterades i november. – Men tyvärr har frågan inte trängt ut i organisationen, skolan söker snuttifierat i konstiga hel- och halvtimmar och då blir det luckor i schemaläggningen, säger Rolf Nielsen. Efter ett samtal med Bertil Ängquist, förvaltningschef på Barn- och utbildningskontoret, som har samma uppfattning om ärendet, har Rolf Nielsen goda förhoppningar om att rutinerna kan styras upp. magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

Av Magnus Grunnon 044-47001
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons