1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Projektet lever kvar tack vare stöd från Sparbanken Skåne

Leaderprojektet Naturliga Göinge, som startades av FK Göingarna 2017, är nu avslutat. Men genom stöd från Sparbanken Skåne lever projektet kvar i annan form.
Henrik Larsson, FK Göingarna.
Foto: Bosse Nilsson

I projektet ritades kartor över olika områden kring byarna i Östra Göinge kommun där fasta orienteringskontroller placerades ut. Det blev snabbt ett populärt sätt att komma ut i naturen och få frisk luft och motion. Klubben ville därför hitta ett sätt att kunna fortsätta erbjuda fasta kontroller (Naturpass) och det blir nu verklighet tack vare stöd från Sparbanken Skåne.

– Vi är väldigt glada över stödet från Sparbanken Skåne, säger Henrik Larsson, ordförande i FK Göingarna, i ett pressmeddelande.

– Det ger oss möjligheten att fortsätta främja folkhälsan, få fler att känna sig trygga i naturen och sprida kunskap om orientering som en sport för alla åldrar. Dessutom passar det extra bra nu med coronaviruset och uppmaningen att vi ska hålla social distans. Man vistas utomhus och kan ge sig ut när man vill, själv, med familjen eller i mindre grupper.

– Från den 1 juli finns det Naturpass i Breanäs, Knislinge, Immeln och Tågaröd. Vi fyller sedan på med ett Naturpass i månaden och kontrollerna i varje Naturpass sitter ute i fyra månader, berättar Yngve Ernstsson, som är en av klubbens kartritare.

Kartor för Naturpass finns att ladda ner på www.naturligagoinge.se precis som tidigare, eller så kan dessa exempelvis hämtas på biblioteket i Broby.

– Och blir du mer nyfiken på orientering så kommer vi att hålla en nybörjarkurs igen till hösten, säger Henrik Larsson.

Läs mer

Sport

Ny nolla med ”vikarier” – KDFF upp på Europaplats

Se höjdpunkterna från KDFF–Växjö

Sport

Mjällby tappade ledning till förlust

Stod för en bra prestation

Sport

KDFF nära lösning med nyförvärv: ”Kvitto som ska fram”

Minst två spelare förstärker.

Debatt

”Hatsidan vill åsamka Fenix och pappa så mycket skada som möjligt”

”Om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den en sanning”.

Sport

De släpper in publik – KDFF avvaktar till nästa hemmamatch

Sportchefen: ”Beskedet kom sent”.

Östra Göinge

Strömavbrott

Strömavbrott i närheten av Glimåkra.