Annons

Region Skåne vidhåller att försäljning gick rätt till

BROBY. Region Skåne bestrider i sex punkter det överklagande som Sven Jensén och Per Ragnarsson framfört till länsrätten angående försäljningen av Brobysjukhuset. Region Skåne vidhåller att handläggningen inte strider mot kommunallagen.
Östra Göinge • Publicerad 8 september 2001

Ärendet är inte av särskild vikt och beskaffenhet för Region Skåne. Att fastighetsnämndens ordförande beslutat att återkalla ärendet från regionstyrelsen kan, enligt regionens uppfattning, inte prövas i det här sammanhanget. Fastighetsnämnden beslöt i efterhand att godkänna åtgärden i efterhand. Vad som anförts om de tänka köparna i Kristianstadsbladet påverkar heller inte, enligt Region Skånes mening, lagligheten av det överklagade beslutet. Att Östra Göinge kommun visat intresse för sjukhuset medför inte att det överklagade beslutet är olagligt. Tidpunkten för köpeavtalets undertecknande är heller inte en omständighet som påverkar det överklagade beslutets laglighet. Omständigheterna i samband med undertecknandet av köpehandlingarna kan bara hänföras till hur det överklagade beslutet har verkställts och påverkar därför inte dess ursprungliga laglighet, anser Region Skåne. Bakom Region Skånes yttrande står regionjurist Johan Eriksson och regiondirektören Kenneth Holmstedt. Länsrätten ska avgöra ärendet i mitten av oktober. ingalill.bengtsson @kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons