Annons

Reparation av Trollabadet får vänta

GLIMÅKRA. Inför kommande säsong kommer omklädningsrummen vid Trollabadet och Hanaskogsbadet att vara uppfräschade. Däremot försenas reparationen av själva bassängen i Glimåkra. Det arbetet ska inte påbörjas förrän efter sommarsäsongen.
Östra Göinge • Publicerad 17 januari 2001

Rått och kallt ute, längtan till sol och bad inne. Men nu meddelar tekniska kontoret att ombyggnaden av Trollabadet får vänta. –Reparationerna var lite mer avancerade än vi hade trott. Vi måste gjuta en helt ny bassäng och torktiden för den är 28 dagar, därefter tar målningen fyra veckor. Vi skulle inte hinna bli klara med arbetet i tid till skolorna slutar, förklarar Christer Wigren, teknisk chef i Östra Göinge kommun.

–Projekteringen blir klar, men vi kommer istället att sätta igång med bassängen dagen efter badet stänger i augusti, fortsätter han. Efter önskemål från Glimåkrabor har tekniska kontoret kontrollerat om det går att dela på arbetet så att omklädningsrummen blir ombyggda innan badet öppnar.

Annons

–Det går, även om jobben blir dyrare, säger Christer Wigren som lovar att entreprenörer ska anlitas redan i vår.

–För badgästernas del blir det stora arbetet gjort inför kommande säsong, påpekar Christer Wigren. Det finns pengar i årets budget till hela ombyggnaden av Trollabadet, med omklädningsrum och bassäng, på totalt 1,25 miljoner kronor.

Även omklädningsrummen i Hanaskog ska fräschas upp och filter till bassängen ska bytas.

ingalill.bengtsson

@kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons