Resa runt Östangynge

Östangynges konstgille arrangerar för sjunde året i rad konstrunda i Östra Göinge. I år är det sammanlagt 20 lokala konstnärer som ställer ut och nytt för i år är digital fotokonst, trä-skulpturer, cement- och diabasskulpturer.
Östra Göinge • Publicerad 28 augusti 2010
Foto: 
2010827 Eva Niemi, Hanaskog med "Skymmningslandet" och Ingalill Carlbark, Önnestad visar "Livet" på Konstveckan. Bild. Tommy Svensson
2010827 Eva Niemi, Hanaskog med "Skymmningslandet" och Ingalill Carlbark, Önnestad visar "Livet" på Konstveckan. Bild. Tommy SvenssonFoto: 

– Jag tycker att vi har fått en väldigt bra mix i år säger Eva Niemi som under fredagen tog emot besökare på kulturhuset Vita Skolan

i Broby tillsammans med Ingalill Carlbank. Båda sitter i styrelsen för föreningen som funnits sedan 2003.

På Vita Skolans samlingsutställning finns exemplar från varje konstnär och ska inspirera konstkonnässörer att ratta runt efter i Östra Göinges utställningar. Där kan man också hämta kartor.

Man kan också få tips och information om vad det bjuds på, bland annat smideskonst i Hanaskog.

– Bengt Killander har lovat att stå och smida med gammal klassisk teknik, fotpump och allt, säger Eva Niemi.

Förra året beräknar Ingalill Carlbeck att ungefär 500-600 människor besökte rundan, och de hoppas på fler i år.

– Vi hoppas att folk ska röra upp damm efter vägarna här i Östra Göinge.

Ola Claesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.