Röksugen gjorde ett nattligt besök

En 30-årig man från Östra Göinge åtalas för hemfridsbrott. Det var en natt i höstas som mannen efter att ha varit på fest kände sig röksugen.
Östra Göinge • Publicerad 19 januari 2011

Trots att klockan var mellan tre och fyra på morgonkvisten beslutade sig 30-åringen för att försöka få kontakt med grannarna i lägenheten intill och fråga efter cigaretter.

Han hade sett att där var tänt och trodde att de kanske var uppe. När han kände på ytterdörren så var den olåst. 30-åringen öppnade och hojtade om de var vakna.

Men paret som bor i lägenheten hade gått till sängs när de vaknade av ropen. 30-åringen som uppges ha varit kraftigt berusad gav sig vidare in i lägenheten och in i sovrummet till paret, där han fortsatte att fråga efter cigaretter.

Efter en del dividerande gav sig 30-åringen av.

Paret upplevde händelsen som väldigt obehaglig då de inte kände den nya grannen.

Händelsen har lett till att paret känner sig otrygga och kränkta.

Den åtalade 30-åringen nekar till att han skulle begått något brott. Han nekar också till att han skulle ha gått in i sovrummet. Han uppger att han bara öppnade dörren och frågade efter cigaretter och sedan gick därifrån.

Marie-Louise Lindell 044-470 00
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.