Annons

Så firas nationaldagen i Östra Göinge

Östra Göinge • Publicerad 5 juni 2001

ÖSTRA GÖINGE. Den 6 juni är inte bara Björn Borgs födelsedag, utan det är även Sveriges nationaldag.

I Broby arrangerar Nationaldagskommittén och Lions Club nationaldagsfirandet i hembygdsparken på onsdagskvällen. Föreningar och organisationer samlas på Lindgården för avmarsch till hembygdsparken.

Annons

När fanan är hissad och nationalsången sjungits blir det tal av högtidstal av Rolf Nielsen som är chef på kultur-, fritids- och turismförvaltningen.

Dessutom kommer Anita Sjöblom att läsa dikter och kontraktsprosten Uno Karlsson håller en kort andakt. Detta följs av uppvisningar av Gymtex, Folkdansgillet Vinslöv och Broby brukshundsklubb.

I Glimåkra firas nationaldagen med ett stort karnevalståg som kommer att utgå från Glimåkraskolan tidigt på eftermiddagen. Tåget kommer att vandra genom Glimåkra med Prästängen som mål. Där blir det festligheter med musik och alla barn bjuds på glass och fika. Det är Glimåkra BU-enhet (skolor, förskolor och fritidshem) som under ett antal veckor förberett arrangemang. Och det anordnats med stöd av Glimåkra Utveckling, Glimåkra Hembygdsförening och ett antal företag på orten.

Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons