Annons

Sibbhults- bor på fötterna

SIBBHULT. Många människor och nöjda människor, så löd facit i Sibbhult. Under lördagen tog sig runt tusentalet besökare till Sommarmarknaden och loppmarknaden, därmed lyckades arrangörerna verkligen med ambitionen att ”sätta Sibbhult på fötter”.
Östra Göinge • Publicerad 27 augusti 2001

I stället för att portionera ut evenemangen över sommaren valde föreningar och näringsidkare att anordna en heldag i Sibbhult under lördagen. Konceptet fungerade. Det lilla lummiga torget och den inte fullt så lummiga men av möbler, porslin, glas och böcker belamrade parkeringen utanför Folkets hus var stundtals fyllda till bredden av folk. Lukten av stekt sill och grillad korv spred sig mellan marknadsstånd och besökare medan solen gjorde sitt bästa för att hålla hösten på behörigt avstånd. På programmet stod, förutom att pengar skulle bytas mot allehanda mer eller mindre fyndmässiga saker, bland annat underhållning av Stampes Orkester som spelade blandad populärmusik under hela dagen samt Signe från Strönhult som sann Gösse Göing-stil drev med Göingetrakten och göingarna. – Vi gör allt för att sätta Sibbhult på fötter på en gång, samtidigt vill vi undvika att evenemanget blir för stort. Vi har bara en knalle av varje sort, en som säljer godis, en som säljer kläder och så vidare. På andra marknader är det ofta 28 stycken som säljer samma godis och 14 som säljer samma kläder. Frågan är hur kul det är egentligen, säger Tomas Gummesson från Sibbhults Scoutkår. Arrangörerna hade även arbetat hårt för att förstärka marknadens lokala förankring. Knallarna kom nästan uteslutande från Sibbhult och trakten där omkring. Den mest långväga knallen var karamellförsäljaren från Markaryd. – Sedan handlar det inte bara om att sälja mycket varor, tanken är att folk ska få upp ögonen för vad som finns i Sibbhult, berättar Tomas Gummesson. Stina Lavesson från Fotklippet håller med. Det är första gången hon har ett stånd på marknaden. – Den är ett bra sätt att visa upp sig. Vi är inte här för försäljningens skull, vi vill visa att vi finns. Samtidigt är det trevligt att träffa på folk så här, säger hon. magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

Av Magnus Grunnon 044-47004
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons