Annons

Sju studie- förbund under ett tak

ÖSTRA GÖINGE. Sju studieförbund har samlats under ett tak, både bokstavligt och bildligt talat. I går höll Studieförbundens Samorganisation, SSO, i Östra Göinge sitt första årsmöte, samtidigt ställdes förbundens samlade informationsmaterial ut i biblioteket i Broby.
Östra Göinge • Publicerad 4 september 2001
Stort utbud. Birgitta Sundström från Studieförbundet Vuxenskolan var en av deltagarna under Studieförbundens Samorganisations första årsmöte i Östra Göinge. I biblioteket i Broby ställer sju studieförbund ut sitt informationsmaterial. Bild:
Stort utbud. Birgitta Sundström från Studieförbundet Vuxenskolan var en av deltagarna under Studieförbundens Samorganisations första årsmöte i Östra Göinge. I biblioteket i Broby ställer sju studieförbund ut sitt informationsmaterial. Bild:Foto: 

– Det finns redan SSO i många kommuner och det är Skånes Bildningsförbund som har uppmanat oss att bilda organisationen i samtliga kommuner, säger Birgitta Sundström, initiativtagare till SSO i Östra Göinge och representant för Studieförbundet Vuxenskolan. SSO syftar framförallt till att visa upp det samlade utbudet och därmed mångfalden av de utbildningar som finns i kommunen, men redan under det första årsmötet klubbades en skrivelse som ska tillhandahållas kommunstyrelsen i Östra Göinge kommun. – Vi tycker att det är onödigt att kommunen debiterar studieförbunden för att vi använder deras skollokaler på kvällstid. Jag tror att det kostar lika mycket att administrera som de får in lokalhyra. Det är viktigt att puffa för folkbildningen på många sätt, den är livskraftig och hör både nuet och framtiden till, säger Göran Klevås som representerar Studiefrämjandet. Studieförbundens Samorganisation i Östra Göinge består av Studieförbundet Vuxenskolan, Studiefrämjandet, Folkuniversitetet, Sveriges Kyrkliga Studieförbund, SKS, SISU Idrottsutbildarna, Arbetarnas Bildningsförbund, ABF, och Medborgarskolan. magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

Av Magnus Grunnon 044-47004
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons