1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Sommarlov fyllt med aktivitet

Bada, fiska, vandra, chilla, läs en bok, prova på olika aktiviteter och ta del av kultur. Det blir ett händelserikt sommarlov i år också.

Även om Sommarskoj inte kan bli av i den form som barn och ungdomarna i kommunen är vana vid så har Östra Göinge kommun ansträngt sig för att det ändå ska finnas något för sommarlovslediga att ta sig för, även om en del måste ske på eget initiativ och därmed kan vara lite svåråtkomligt.

I stället för att koncentrera aktiviteterna till de två första veckorna på sommarlovet har man nu spridit ut det som händer under alla sommarlovsveckorna.

I år uppmuntras barnen att bada, fiska, paddla och det finns också planerade aktiviteter. En del kan det kanske vara lite svårt att ta sig till då det kräver skjuts.

Tidigare års Sommarskoj som brukar infalla under sommarlovets två första veckor har ersatts med en lokal varinat under veckorna 25-26. Därefter inleds Pep Up som infaller under veckorna 27-28. Under de två sistnämnda veckorna kommer det att hållas aktiviteter med hjälp av kommunens fritidsledare och Fritidsbanken som bistår med material. Det blir en veckodag i de fem större byarna.

För den som är sugen på att läsa kör Sommarlovsboken i gång redan den 15 juni och under hela vecka 25 är det kick-off på biblioteken i Östra Göinge. Om man lånar och läser böcker får man en bok i present.

Wanås Konst lockar också med Öppen verkstad för barn och unga från den 26 juni till den 14 augusti och med ett sommarkollo med begränsat antal deltagare i åldern 9-13 år. Wanås erbjduer också familjer som besöker parken aktiviteter på egen hand.

Den som vill delta i teaterföreställningar ute i skogen så finns det möjligheter att följa med längs skogsstigarna i Immeln. Men man måste boka för att få följa med då antalet är begränsat. Vandringar sker fem gånger från den 23 juli till den 2 augusti.

I augusti kan man prova på olika aktiviteter med hjälp av kommunens Ledstjärnor, barn som utbildats via Rörelseprojektet för att kunna inspirera och instruera andra till att delta. Den 11 augusti blir det femkamp i Glimåkra på Trollacenter och den 17 augusti blir det en heldag i Hanaskog med bangolf på förmiddagen och vattenlekar på badet under eftermiddagen. Aktiviteterna kräver föranmälan.

I övrigt kommer baden att hålla öppna, men några gratis badkort delas inte ut i år. På fritidsgårdarna och Fryshuset utlovas också program. Alla programpunkter och tider har lagts upp på kommunens hemsida.

För den som vill ut i naturen rekommenderar kommunen en tur till någon av alla de badplatser som finns vid sjöarna, en vandring på Skåneleden, paddla kanot i Immeln eller fiske på utmärkta platser.

Läs mer

Sport

Mjällby tappade ledning till förlust

Stod för en bra prestation

Kristianstad

Avrådan från bad i Åhus – ovanlig förhöjning av bakterier

Beskedet kommer mitt under badsäsongen.

Live

Just nu: Mjällby tappade ledningen – förlorade mot Djurgården

Bladetsporten liverapporterade från matchen.

Coronavirus

Corona: Nytt dödsfall på boende

Kommunen presenterar nya siffror.

Sport

Just nu: KDFF upp på Europaplats efter ny nolla

Liverapportering från Kristianstads fotbollsarena.

Östra Göinge

Strömavbrott

Strömavbrott i närheten av Glimåkra.