Annons

Stavgång blev över förväntan

GLIMÅKRA. Inte är stavgång töntigt inte. Det konstaterade flera i den stora skara som provade stavgång på onsdagskvällen. Överraskande nog kom det 65 personer.
Östra Göinge • Publicerad 24 augusti 2001

Trollets Fritidsintresse provar ett nytt grepp i Trollabackarna. Under i första hand tre onsdagskvällar kan unga som gamla motionera med hjälp av stavar. – Det blev över förväntan, konstaterar Jan Bengtsson som var med under kvällen. – Vi trodde inte det skulle komma så mycket folk. Malin Svenson från Osby ledde uppvärmning och pratade teknik. Det är inte bara till att staka sig fram hur som helst för att motionen ska göra nytta. – Man ska börja med att asa stavarna efter sig och sedan skjuta ifrån bakåt. Det var inte alls så töntigt, säger Jan Bengtsson. – Många karlar tycker annars det, och det var ju mest damer som var med, säger Jan Bengtsson. I stort sett kan alla vara med. De som slöt upp var i åldern 20 till 80 år. Under ytterligare två onsdagskvällar arrangeras stavgång samma tid och på lederna i Trollabackarna. Senare i höst kan det bli frågan om att flytta aktiviteten till mer ljusare delar av byn. I onsdags kunde föreningen hyra ut stavar. Nästa gång är det osäkert om den möjligheten finns, men arrangerande förening hoppas kunna erbjuda den servicen då också. ingalill.bengtsson @kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons