Annons

Stor namninsamling efter mordförsöken i byn: ”Mycket bra”

Under onsdagen lämnades en namninsamling med 700 underskrifter in till kommunpolisen Rolf Paimensalo och Osby kommuns högste politiker Niklas Larsson (C), som en markering för att otryggheten i Lönsboda har ökat.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Osby/Lönsboda • Publicerad 28 augusti 2020
Niklas Larsson (C).
Niklas Larsson (C).Foto: Tomas Lovén

Inte minst var det i juni två misstänkta mordförsök, med bara en vecka mellan händelserna, något som bland annat innefattade skottlossning mitt i ett villakvarter. Lägg där till cykelstölder, inbrott och hot.

”Det stora engagemanget för en tryggare by är mycket bra, men kommun och polis kan inte lösa tryggheten ensamma. Det måste vi göra tillsammans med invånarna i Lönsboda”, konstaterar Niklas Larsson på sociala medier.

Annons

Han berättar också att det inom kort kommer ordnas trygghetsvandringar på kvällstid i Lönsboda. Då ska platser som uppfattas som otrygga besökas och funderingar på om mer belysning eller röjning av buskage kan få bort vissa delar av otryggheten ska tas upp.

Larsson påpekar också att man vill ha en riktig polisstation i Osby, i stället för det kontor som skapats där poliser kan äta medhavd lunch och hålla kortare förhör.

”Det passar utmärkt att bygga en ny polisstation när kommunen ändå ska bygga en ny brandstation, då kan vi bygga dem tillsammans”, konstaterar Larsson.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons