Storsatsning på Bastholmen - 10 000 kvm ska ge plats för nya företag

Kontorslokaler och lagerutrymmen på 10 000 kvadratmeter ska locka fler företagare till Bastholmen i Broby. Bakom projektet står ägarna till möbelföretaget Nordiska Rum. Redan nu finns det intressenter.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Broby • Publicerad 1 augusti 2022 • Uppdaterad 2 augusti 2022
Nordiska Rum i Broby har köpt in tomten bredvid. Sandra och Gordon Liljegren vill gärna  att fler företag hyr in sig.
Nordiska Rum i Broby har köpt in tomten bredvid. Sandra och Gordon Liljegren vill gärna att fler företag hyr in sig.Foto: Tommy Svensson

Bristen på moderna och funktionsdugliga kontors- och lagerlokaler ligger bakom storsatsningen på Bastholmens industriområde. Bakom den står ägarna till Nordiska Rum, syskonen Robin, Gordon och Sandra Liljegren.

– Tanken med att skapa ett kontorshotell, där både mindre och större företag kan hyra in sig, är att sänka tröskeln för de som haft funderingar på att skaffa lokal ocherbjuda en inspirerande miljö. Vi tror att det finns många konsultföretag i Östra Göinge som behöver tillgång till moderna lokaler, och det inte finns så många här, säger Gordon Liljegren som i dagarna lagt ut en annons på nätet för undersöka intresset.

Han berättar att det finns en hel del företagare som uppskattar möjligheten till utbyte med andra företagare som har fått hyra in sig i grannkommunen Kristianstad, men han tycker att det borde gå att erbjuda innovativa lokaler i hemmakommunen.

– För den som vill vara med och själv påverka planlösningen finns nu alla möjligheter då bygget inte sätter igång förrän under 2023, säger han.

– Om man vill ha hjälp med inredningen så kan vi hjälpa till.

En skiss på den nya byggnaden längs väg 19.
En skiss på den nya byggnaden längs väg 19.Foto: Privat

I det nya kontorshotellet ska det finnas både små och större utrymmen. Det ska gå att välja om man vill ha mindre egna ytor, coworking-ytor eller till exempel om man vill ha gemensamt kök. Det finns också möjlighet att hyra lager, om man vill det.

– Det blir roligt för oss att få hit fler företag, vi kan dra nytta av varandra, säger Sandra och Gordon Liljegren.

Det var Nordiska rums eget behov av utökade lokaler som ledde fram till beslutet att bygga lokaler på 10 000 kvadratmeter.

Företaget har under de två senaste åren expanderat och trots att det inte är så länge sedan som man satsade på en tillbyggnad behöver man nu större ytor, både för kontor och lagerverksamhet.

På två år har företagets personal ökat från fem till tio personer, och det kan behövas fler framöver.

– Vi får inte längre plats på vårt kontor, konstaterar Sandra Liljegren och pekar på den senaste arbetsplatsen som fått rymmas i ett litet hörn.

– Vi kommer att behöva ungefär hälften av ytan själva, både för kontor och utökat lager. I dag hyr vi lager på flera ställen.

Resten är tänkt att hyra ut. Och vi har redan en tre-fyra intressenter, säger Gordon Liljegren som är nöjd med att ha förvärvat tomten som har bästa läge på Bastholmens industriområde, mellan den som Nordiska rum finns på idag och bussdepån

– Ett strategiskt bra läge, särskilt när utbyggnaden av väg 19 kommer igång.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.