GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Strömavbrott för tusentals i nordöstra Skåne

Över 9 000 fick strömavbrott – på en och samma gång – under onsdagseftermiddagens snö- och regnoväder. Förmodligen på grund av ett nedfallet träd eller en gren.
Östra Göinge • Publicerad 1 december 2021 • Uppdaterad 2 december 2021

När det gäller Östra Göinge blev 7 016 kunder utan ström vid 14.34 på eftermiddagen medan 1 900 kunder i Kristianstads kommun drabbades (Önnestad, Färlöv och Vinnö) drabbades vid samma tidpunkt.

I Östra Göinge varade strömavbrottet i en kvart, förutom för 2 200 kunder i Östra Göinge som fick vänta i en timme på att få tillbaka strömmen.

Boende i Kristianstads kommun fick vänta i knappt 1,5 timme på att få tillbaka strömmen.

44 kunder i Huarödstrakten väntar dock fortsatt på att få tillbaka strömmen, vilket de gjort sedan 14-tiden, i ett annat ärende. Där finns tekniker ute för att åtgärda problemet.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.