Annons

Succé för jakt- och fiskemässa i Sibbhult

Inför årets viktigaste jakt – älgjakten – arrangerades det på söndagen en jakt (och fiske-) mässa i Sibbhult. En succé med över 400 betalande.
Östra Göinge • Publicerad 21 september 2003
Knivslöjdaren Kjell Carlsson från Osby hade många beundrande blickar runt sitt bord.
Knivslöjdaren Kjell Carlsson från Osby hade många beundrande blickar runt sitt bord.Foto: 
Ute på gården presenterades bland annat en foderautomat som kan placeras ute i skogen, till bland annat älg, viltsvin.
Ute på gården presenterades bland annat en foderautomat som kan placeras ute i skogen, till bland annat älg, viltsvin.Foto: 

– Vi är mer än nöjda. Vi hade inte väntat oss att intresset skulle vara så stort, säger Gunda Fridman som är ordförande och drivande i Folkets Hus-föreningen.

– Allt det här startade med att vi fick EU-pengar till marknadsföring, för att få lokalen att bli mer utnyttjad och känd bland bygdens folk. Men mässor är inte en verksamhet som traditionellt förknippas med Folkets hus, medger Gunda Fridman.

Annons

– Vi hade en mässa i våras om hälsa, skönhet och friskvård som fick bra respons. Då var det mest kvinnor som kom, men i dag blir det säkert mest karlar och det är många som håller på med jakt här. Tanken är också att vi ska komma igen med mässorna nästa år. Det är roligt att ordna något på hemmaplan för kommuninvånarna påpekar Gunda Fridman.

Ja, och bokningarna har redan ökat, fortsätter kassören Evert Persson. Det har varit bra i september, och för oktober får vi säga nej för att det inte finns fler dagar att tillgå. Det här är dessutom kommunens enda teater och biograf.

Knappt 15 utställare var på plats i och utanför Folkets hus under söndagen, med produkter som anknöt till temat jakt och fiske. Kläder, foderautomat, handslöjdade knivar, kastspö, vapenskåp med mera med mera.

– Det är jätteroligt när man gör en sådan här sak, jag är intresserad av både jakt och fiske, det är en stor sak här i bygden, påpekar Jörgen Salomonsson som kört till Sibbhult från Rötved.

– Är man född i skogen så har vi självklart jagat sen vi var små, förtydligar Roland Lavin från Osby.

Medan en del prövade utställningens viltsoppa så var det andra som testade fiskelyckan i Mölledammen bakom Folkets hus.

– Men det gäller att inte slarva med knutarna undervisar Göran Nilsson den betydligt yngre medlemmen Andreas Törneklint i fiskeklubben SK Glimma, sedan en fem-sex-kilos-karp slitet sig för honom.

Men Andreas Törneklint vann trots allt fisketävlingen med fyra mörtar på 290 gram.

Jan-Tuve Truedsson

0451-830 50

jan-tuve.truedsson@kristianstadsbladet.se

SIBBHULT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons