Annons

Tommy Persson, Broby Färgland AB, Årets Företagare

BROBY. Broby Färgland AB är minst sagt på tapeten. Det är nämligen ägaren Tommy Persson som valts till Årets Företagare i Östra Göinge. Utmärkelsen, som delas ut i morgon, får Tommy Persson bland annat för att han i sitt företag ”satt delaktighet, ansvarstagande och miljötänkande i fokus”.
Östra Göinge • Publicerad 29 augusti 2001
Jamal Sallenmans bror bor bara 50 meter från det kontor som attackerades av Israeliska helikoptrar på måndagen. Bild:
Jamal Sallenmans bror bor bara 50 meter från det kontor som attackerades av Israeliska helikoptrar på måndagen. Bild:Foto: 

I fjor var det Tapetpoolen AB i Knislinge som blev Årets Företagare. Branschen är liten, ändå är det ytterligare en företagare som jobbar uppåt väggarna som får utmärkelsen. I och för sig var det ett tag sedan Tommy Persson fick veta den glada nyheten. – Men visst är det kul, väldigt bra reklam för företaget, säger han per telefon från Stocksholmstrakten på väg mellan olika kunder. Broby Färgland AB med moderbolaget Färgland Tapet AB, som enbart äger fastigheten, designar och tillverkar tapeter i Danmark som sedan säljs till hela färgfackhandeln i Sverige, från Pajala och Kiruna i norr till Simrishamn och Ystad i söder. – Vi säljer mellan 350000 och 400000 rullar tapeter per år, säger Tommy Persson. De senaste åren har omsättningen ökat med 1,5 till två miljoner kronor om året. I år är omsättningen budgeterad till 12 miljoner kronor på totalt sju anställda, inklusive Tommy Persson. – Vi har en frilanssäljare i Boden också, förklarar han. Bra skjuts har verksamheten fått sedan den flyttades från Njuravägen till sin nuvarande plats . I fjor byggde företaget nytt lager med kontor om 1200 kvadratmeter söder om Thygessons bussar. Flytten gick i november och december i fjor. – Nu kan vi jobba mycket mer rationellt, förklarar Tommy Persson. I morgon torsdag, den 30 augusti, delas utmärkelsen ut vid en sammankomst i Parkserveringen, Broby hembygdspark. ingalill.bengtsson @kristianstadsbladet.se FAKTA Årets Företagare n Årets företagare är ett hederstecken ”till en enskild företagare som under året utfört en prestations som med hänsyn till förutsättningar och omständigheterna framstår som en berömvärd förebild för andra företagare och för samhället i övrigt.” Östra Göinge kommun, i samarbete med näringslivet i kommunen, med och föreslår valet av pristagare, Företagarnas Riksorganisation som står för utmärkelsen som delats ut sedan 1985. Följande företagare har fått utmärkelsen: 1999 Freddie Torsteni, Tapetpoolen AB 1998 Jan-Erik Järletoft, Järletoft Bygger 1997 Ulf och Karin Ivarsson, Denningarums gård, Östanå 1996 Berth & Roy Svensson, Glimåkra Åkeri AB 1995 Allan, Glenn och Tony Liljegren, Glentons Försälj nings AB 1994 Lars Ekelund, Torsten Olsson, LT-skor AB 1993 Conny Persson, CoPe-strumpan AB 1992 Ann-Louise & Staffan Johansson, Restaurang Krono gården AB 1985 Bengt Lundmark, Lars Skagerholm, Roland Johnson, Sven Westergård, Immelns Turistrederi AB

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons