Annons

Trafikskyltarna i Glimåkra innerstad ännu inte giltiga

ÖSTRA GÖINGE. Tätortsskyltarna är ännu inte införda i kommunens lokala trafikföreskrifter. Detta betyder att polisen inte kan bötfälla bilister för fortkörning inom tätorten där de så kallade siluettskyltarna är uppsatta. I början av juni sa Tryggve Lagher på tekniska kontoret att man höll på att föra in de tätortsgränser, men ännu är de inte införda.
Östra Göinge • Publicerad 8 augusti 2001

Redan för två år sedan beslutade kommun, vägverk och polis om var de tätortsskyltarna eller de så kallade siluettskyltarna ska placeras i Östra Göinge. Men av någon anledning fördes detta aldrig in i liggaren över kommunens lokala trafikföreskrifter. Detta fick till följd att åtta fortkörare slapp betala sina böter och att polisen inte kunde bötfälla någon fortkörning inom det område som markeras med tätortsskyltarna. När Kristianstadsbladet i början av juni konfronterade Tryggve Lagher på tekniska kontoret i ärendet påpekade han att tätortsgränserna skulle förts in i liggaren samband med att skyltarna sattes upp. Det hade inte gjorts men han upplyste att man höll på med det. Ännu är de dock inte införda i liggaren och därmed gäller skyltarna fortfarande inte. Vilket betyder att polisen inte kunnat ta några fortkörare i tätortsskyltade områden under hela sommaren. Anledningen till att de inte förts in är att man från tekniska kontorets sida vill slippa göra om delar av arbetet igen. Ett par skyltar i Glimåkra hamnade nämligen inte på sin exakta tilltänkta plats och kommunstyrelsen måste ta ett nytt beslut angående dessa. – Vi väntar på detta beslut, annars får vi gå in och skriva om vissa bitar igen, säger Kerstin Paulsson som ska föra in uppgifterna i liggaren för lokala trafikföreskrifter. Hon berättar att det är ett digert arbete att föra in uppgifterna i datorn. Det handlar om ett 30-tal skyltar som ska skrivas in och prickas in rätt på metern. Arbetet är igång meddelar Kerstin Paulsson, men när allt kommer att vara klart, och skyltningen därmed börjar gälla, kan hon inte svara på. Men förhoppningsvis blir det precis efter att kommunstyrelsen tagit beslut om de tre resterande skyltarna. Ärendet om revideringen av skyltarna i Glimåkra kommer upp på nästa kommunstyrelsemöte som avhålls nästa onsdag den 15 augusti. Tills dess gäller alltså inte de nya siluettskyltarna. roger.bing @kristianstadsbladet.se

Av Roger Bing 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons