Annons

Trollabadet får tremeters-trampolin

GLIMÅKRA. Trollabadet ska byggas om med en tremeters-trampolin. Efter att ha begärt in kompletteringar på anbuden står det klart att Trollabadets ombyggnad kommer att gå på totalt 3,1 miljoner kronor.
Östra Göinge • Publicerad 28 september 2001

Hälften av summan vill politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott omdisponera från årets investeringsbudget. Trollabadet har redan kostat en del. Bland annat har 150000 kronor lagts på renovering. Dessutom slutar projekteringskostnaden på 175000 kronor. Kommunen har avsatt 1,5 miljoner kronor i årets budget till att bygga om Trollabadet. Redan för några månader sedan stod det klart att man inte skulle få det man ville ha för den summan. Då övervägde kommunen att utföra ombyggnaden i mindre omfattning. Det vill säga att inte göra bassängen så djup. Därmed skulle Trollabadet bli utan hopptorn. Det väckte reaktioner hos Glimåkraborna. De protesterade och menade att ett hopptorn är ett måste. Nu har de fått gehör för sina tankar. Vilket innebär en dubblering av kostnaderna. För någon vecka sedan gick anbudstiden ut. Då hade tekniska kontoret också begärt in kompletterande uppgifter på vad det skulle kosta att bygga en tremeters trampolin. Anbuden har granskats och det blev också det som var lägst som antogs. Anbudssumman ligger på knapp 2,4 miljoner kronor. Med projektering, målning och trampolin hamnar slutsumman dock på drygt 3 miljoner kronor. Tekniska kontoret som inte har mer än hälften avsatt i årets budget för projektet har därför begärt ett extra anslag på lika mycket. Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott är positivt inställda till renoveringen och att det ska finnas en tremeters-trampolin på badet. Eftersom tekniska kontoret har en hel del investeringar som inte blivit av under året vill politikerna att pengarna som fattas tas ur årets investeringsbudget. Tekniske chefen Christer Wigren fick därför i uppdrag att till kommunstyrelsen ha omdisponerat på investeringskontot. Meningen är att man ska gjuta en ny bassäng i den som redan finns. Därmed kommer bassängen att höjas, vilket minskar risken för att regnvatten rinner ner i bassängen. Meningen är att arbetet med ombyggnaden ska igång så fort som möjligt. – Annars hinner Trollabadet inte bli färdigt till nästa säsong, påpekar Christer Wigren. En del av gjutningen måste göras innan frosten kommer. Dessutom måste betongen stå och torka i flera veckor därför går det inte att vänta till våren med arbetena. marie-louise.lindell @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons