Utländska konstnärers verk ställs ut i biblioteket

BROBY. – Roligt och omväxlande. Marianne Henricson som är ledamot i nämnden för kultur, fritid och turism är nöjd med att under våren kunnat erbjuda besökarna ett omväxlande utställningsprogram i bibliotekets foajé. Programmet avslutas nu med utländska konstnärers verk som lånats in från privata samlare.
Östra Göinge • Publicerad 14 maj 2002

Under tre veckor, med start igår, pågår en samlingsutställning av internationella konstnärer på Broby bibliotek. – En rätt så bra utställning, säger Marianne Henricson som är en som under våren ansvarat för utställningarna i Broby bibliotek. Med hjälp av privata samlare har hon lyckats samla verk av sex olika konstnärer. En av dem mer utmärkande är Pol Burry. – Han använder sig av mycket rörelser i konsten och gör mycket skulpturer. Marianne Henricson berättar att han bland annat låtit tala om sig på grund av den perukstock vars hår styrs av elektriska impulser. På Broby bibliotek visas en av hans tavlor Lutande tornet. Ett annat verk är Kung Ubo av Enrico Baj. – Han gör parodi på krigsherrarna. Han använder sig av mycket figurer, militära emblem och uniformer. Ett annat verk av Tillyer består av en massa små rutor. Alla har inte fullbordats. Den som stannar upp och betraktar verket ser efter en stund olika figurer framträda. Utställningen är den sista som Marianne Henricson valt ut. Hon tycker det har varit roligt att ha fått möjligheten att under våren prägla utställningarna på Broby bibliotek. – Det har varit ett omväxlande program som jag hoppas att publiken uppskattat, säger hon. Arbetet med det utställningsprogrammet får den nya bibliotekschefen ta över till hösten. Under sommaren kommer det, som de flesta vant sig vid under de senaste åren, att bli Samlargrafik. Och en del av höstens program har redan börjat ta form och präglas av konsthantverk. marie-louise.lindell @kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.