Annons

Vandaler förstörde på badet

GLIMÅKRA. Vandaler har slagit till vid Trollabadet. Genom att banka en sten mot en glasruta ner till maskinrummet har bassängvatten forsat ut den vägen. Skadorna beräknas till en halv miljon kronor.
Östra Göinge • Publicerad 23 augusti 2001
Organiserat kaos. Petra Olofsson har extrainkallats för att hjälpa J & K Kläders ägare Christina Axelsson med att få affären i presentabelt skick inför nyöppnandet på lördag.Bild:
Organiserat kaos. Petra Olofsson har extrainkallats för att hjälpa J & K Kläders ägare Christina Axelsson med att få affären i presentabelt skick inför nyöppnandet på lördag.Bild:Foto: 

För något år sedan inträffade samma sak. Även den gången slogs den runda rutan, som är till för att kontrollera siktförhållandena i vattnet, från mellanbassängen in till maskinrummet sönder och vatten forsade ut. Inte bara bassängen har blivit utsatt för åverkan. Redan i måndags, under dagen, har några vandaler gett sig på rutorna in till badvaktmästarkiosken och varit inne i lokalen. – Vad vi vet är ingenting stulet. Jag tror inga pengar eller något annat av värde förvaras där längre, säger vaktmästare Bengt-Åke Strand. Bengt-Åke Strands kollega var på plats i måndags kväll och undersökte kiosken. I går, på onsdagsmorgonen, upptäcktes att bassängen i stort sett var tom på vatten och att någon krossat rutorna ner till maskinrummet. Bassängen hyser cirka 1800 kubikmeter vatten. – Säkert tusen kubikmeter har runnit ner i maskinrummet och ut via avloppssystemet, säger Bengt-Åke Strand. Visserligen har badet stängt för säsongen. Vattnet fylls därför inte på och värms heller inte upp längre. I och med att bassängen läcker strömmar vattnet så sakteliga ut. Men inte så snabbt som nu skett. – Det är sorgligt att inte några grejor får vara i fred längre. Men så är det nu för tiden, konstaterar Bengt-Åke Strand luttrat. Även om inte kommunen får ta den största ekonomiska smällen kommer reparationerna att kosta omkring en halv miljon kronor. – Vi får ju stå för självrisken, för övrigt finns det försäkring som täcker, uppger tekniske chefen Christer Wigren. ingalill.bengtsson @kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons