Vansinnesfärd genom Broby

En bil med tre ynglingar drog i full fart från Hembygdsparken förbi Göingeskolan vid 13-tiden i fredags. Föraren klarade inte svängen ner mot brandstationen utan bilen krockade med ett stängsel.
Östra Göinge • Publicerad 11 mars 2008

Bilen kom först i full fart ner mot Hembygdsparken där den vände. Föraren i bilen, med tre personer i, drog full fart tillbaka och försökte svänga ner mot brandstationen.

– Bilen kan ha gjort uppemot hundra knyck, det var riktigt illa, säger enhetschef Sven-Erik Nilsson.

– Där går hela tiden elever över vägen, både till matsalen och bort till sporthallen.

Föraren tappade herraväldet över bilen när den svängde varvid bakänden rammade staketet och en stolpe in mot prästgården. En yngling hoppade ur.

– Därefter drog bilen i väg igen. Men vi fick registreringsnumret och har polisanmält det. Jag hoppas verkligen att polisen tar itu med det, säger han vidare.

Ynglingarna är kända.

– Det är före detta elever som inte skötte skolan när de gick här, men de söker sig tillbaka hit. Vi kan stänga ute dem från skolan, men vi kan inte hindra dem från att köra på vägen.

Inga-Lill Bengtsson

044-18 56 13

ingalill.bengtsson@kristianstadsbladet

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.