Västergård kan bli trygghetsboende

Östra Göinge • Publicerad 11 augusti 2004

Socialchef Christel Sundberg får teckna ett avtal med Region Skåne om en distriktssköterskemottagning på Skogsbrynen i Sibbhult. Beslutet fattades av socialnämnden i tisdags.

– Arbetsgruppen ska träffas i nästa vecka och gå igenom de sista detaljerna, men jag hoppas att mottagningen kan öppna redan i september, säger Christel Sundberg.

Samtidigt konstaterar hon att hoppet faktiskt inte är ute för Västergård och Glimåkra, trots att de kvarvarande 18 särskilt boendeplatserna på äldreboendet ska avvecklas senast nästa år, enligt socialnämndens planer.

Nämndens satsning på att omvandla Västanvid i Knislinge till ett så kallat trygghetsboende tycks nämligen slå så väl ut att den kan tänka sig att inrätta ytterligare ett trygghetsboende, närmare bestämt på Västergård.

Christel Sundberg förklarar att hon "mycket väl" kan tänka sig en sådan lösning.

– Och jag vet att socialnämnden har det här med sig i den fortsatta planeringen, berättar hon samtidigt som hon konstaterar att ett slutgiltigt beslut om Västergård måste fattas senast hösten 2005.

Om nämnden väljer att omvandla Västergård till ett trygghetsboende, kommer dessutom frågan om en distriktssköterskemottagning i Glimåkra i ett annat läge.

Då skulle man kunna tänka sig en liknande lösning som den i Sibbhult, förklarar Christel Sundberg, det vill säga att regionens mottagning samlokaliseras med kommunens äldreboende.

Fotnot: Distriktssköterskemottagningarna i Sibbhult och Glimåkra stängdes tidigare i somras, som en direkt följd av ett sparbeslut som distriktsnämnden i nordöstra Skåne fattade i vintras.

Magnus Grunnon

GLIMÅKRA/SIBBHULT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.