Annons
Nyheter

Tegelsten om Europa

Nyheter • Publicerad 15 september 2003
Foto: 

GUIDE. Den nya resehandboken "The rough guide to Europe" är en komprimerad resehandbok för den som vill veta lite om mycket. Som namnet antyder ska den ge de viktigaste uppgifterna om samtliga europeiska länder. Men trots att boken omfattar drygt 1150 sidor finstilt text blir resultatet varken hackat eller malet. Boken passar bäst för en stressad jordenruntresenär som nöjer sig med att besöka de mest välkända turistmålen i respektive land. Som resehandbok inför en vanlig utlandsresa känns den alltför tunn för att motivera ett inköp. Bättre är att köpa förlagets vanliga resehandböcker om de länder man är intresserad av.

Vinfestival i Paris

Annons

DRYCK. Paris eget vindistrikt som omfattar mindre odlingar på stadsdelen Montmartres sluttningar bjuder in till en stor vinfestival. "Fete des Vendanges à Montmartre" pågår mellan den 11 och 12 oktober och utlovar festligheter med 1800-talstema.

Envist sällskappå vägen

TRANSPORT. Researrangörerna i tyska Edersee hyr ut åsnor till turister som vill ha sällskap under sin vandring. Åsnorna som kan användas både för transport av packning eller för mindre barn ska enligt arrangörerna inte alls vara envisa och trilskandes.

Satsning på Kroatien

RESMÅL. Inför sommaren 2004 fortsätter researrangören Ving sin satsning på Kroatien med bland annat direktflyg till Dubrovnik samt premiär för Budva-rivieran i Montenegro. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons